Szervezetfejlesztés

Az integrál szemlélet egyik fontos elemeként, saját belső fejlődésünk útján minden korábbi megtapasztalásunk, a különböző minőségek és tudatszintek velünk maradnak az életünkben. Ahogy pedig fejlődünk, ezek úgy épülnek egymásra, úgy integrálódnak és úgy adnak egy egyre teljesebb képet egyszerre önmagunkról, s a körülöttünk működő világról.

Nincs ez azonban másképp egy csoport szintjén sem. Ahogyan egyénként képesek vagyunk a fejlődésre, úgy emberek csoportjai, egy közös cél mentén történt szövetség vagy a mai kor adott keretei és szerződései mentén történő szervezeti együttműködések is képesek erre. Ahogy pedig az egyént meghatározza a személyisége, a karaktere és a mintázatai, ami szerint a mindennapokban működik, úgy teszi ezt egy csoport – és a benne működő egyének – életében az adott szervezeti kultúra minősége.

Hiszem, hogy ma az egyén fejlődése mellett nagy szükség van a szervezeti kultúra fejlesztésére is, ahol az adott csoport maga – mind vezetői, mind pedig tagi szinten – rálát az esetleges működésbeli hiányosságokra, szervezeti vakfoltokra, és folyamat szintű kérdésekre. S miután ezekre rálát, úgy hajlandó azt transzparens módon kommunikálni, magáénak tudni és megtenni a szükséges lépéseket a csoport közös érdeke mentén.

Hol képződtem és többek között milyen fejlesztések kapcsán tudunk együtt dolgozni?

Képzések:

Folyamatok:

.
Tovább olvasom
Attila kitűnően facilitálta a workshopot. Rettentő fontos, hogy figyelemmel és alap szabályokkal sikeresen kontrollálta a fórumot és ezzel is bátorítta a résztvevőket, hogy értő figyelemmel forduljanak egymás felé. A tökéletesen adagolt kontroll ellenére a fórum a dinamikáját és aktivitásást nem vesztette el, őszinte, nyílt beszélgetések voltak. Nagyon jól tudtunk kapcsolódni.

workshop résztvevő
.
Tovább olvasom
Attila jól tartotta a fókuszt, terelte vissza a fő témára az elkalandozókat, figyelt, hogy mindenkire jusson idő, és nagyon jól hangosított ki lényegi pontokat, nagyon jelen volt. Ami még számomra pozitívum, hogy nem ítélkezett egyik megjegyzés során sem, tárgyilagos maradt és segítette a többieket is tárgyilagosnak és konstruktívnak maradni, még akkor is, amikor már érzékenyebb témák voltak..

workshop résztvevő